Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Koton Mağazacılık (KOTON) ikinci günden tavanı bozarken hisseler bir anda çakıldı. Son dönemde yatırımcılar tarafından en çok  yatırım değerlendirmesi olarak kullanılan halka arz şirketleri istenilen beklentileri veremiyor. Son halka arzlarda yaşanan durumlar yatırımcıların halka arz şirketlerinden elde ettiği karın azalmasıyla sonuçlandı.

SPK tarafından yapılan yeni açıklamalarla birlikte borsaya yeni şirketler eklenmeye devam ediyor. Halka arz şirketleri yapacağı yatırımlarla birlikte uzun vadede hissedarların kazanç sağlamasına fayda sağlayabiliyor. 

İKİNCİ GÜNDEN TABAN OLDU

Koton Magazacilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KOTON), 10 Mayıs itibariyle Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. Şirket borsada işlem gördüğü ikinci günde tavanı bozdu. 30,50 TL'den halka arz olan şirket ilk gün tavan görse de ikinci gün büyük bir düşüşle gün içerisinde tabana kadar geriledi. Şirketin hisseleri 12:41 itibariyle 30,88 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dönemde halka arz olan şirketlerin ilk veya ikinci günden taban yapması yatırımcıların halka arz şirketlerine olan güvencini azaltmaya başladı. Fakat halka arz şirketleri süreç içerisinde elde ettiği karla birlikte uzun vadede yatırımcılarına yüksek kazanç sağlayabiliyor. Hisselerin değerlenmesinde şirket tarafından alınan yeni kararlar ve uzun vade için yapılan yatırımlar büyük ölçüde etkili oluyor. Son dönemde ikinci günden taban gören diğer bir şirket ise Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGYAS) olmakta. Her iki halka arzın konsorsiyum lideri Ak Yatırım oldu. 

KOTON MAĞAZACILIK HAKKINDA

Koton Mağazacılık 1988 yılında İstanbul’da Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından kuruldu. Gerçek meslekleri subay ve öğretmen olan iki çift ihraç fazlası ürünleri satmak amacıyla hazır giyim sektörüne atılmıştı. Çift dükkanlarının çok fazla ilgi görmesi nedeniyle mesleklerini bırarak tamamen bu işe odaklandı. Günümüze kadar giderek devleşen şirket yurtiçinde 241, yurtdışında 192 olmak üzere toplam 433 mağazada, dünya genelinde ise 1000’den fazla toptan ve perakende satış noktasında faaliyetlerini sürdürüyor. 

Rekor Temettü Ödemesi İçin Gözler Yıl Sonunda Rekor Temettü Ödemesi İçin Gözler Yıl Sonunda

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Web sayfamız internet ortamında herkese açık olan bilgileri derleyerek, haberleştirir. İnternet sitemiz herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.